Nieuwe onderwerpen in arbocatalogus dierhouderij

koeien

De Arbocatalogus dierhouderij is geactualiseerd en (deels) uitgebreid met verschillende onderwerpen: diergeneesmiddelen, hogedrukreiniger, reinigings- en ontsmettingsmiddelen en zoönosen. Dit gebeurde na een positieve beoordeling van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

“Voor de sector is het goed dat deze onderwerpen, waar veel ondernemers mee te maken hebben, zijn opgenomen in de Arbocatalogus. Dit praktische handboek is voor iedereen toegankelijk en draagt bij aan een veilige en gezonde sector”, vertelt preventieadviseur Jeroen Broekman van Stigas. 

Over de Arbocatalogus dierhouderij

Ongelukken op je bedrijf of ziek worden, als ondernemer zit je er niet op te wachten. 
Het uitzoeken van arboregels vraagt veel tijd en je hebt meer aan je hoofd. De Arbocatalogus biedt uitkomst, voor jou én voor jouw eventuele medewerkers of gezinsleden. 
Dit praktische online handboek helpt bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. Voor de meest voorkomende knelpunten en aandachtsgebieden zijn oplossingen en aanbevelingen op een rij gezet. De inhoud wordt steeds geactualiseerd. 
De Arbocatalogus is opgesteld in opdracht van en in samenwerking met LTO Nederland, FNV, CNV Vakmensen en door Stigas.

De arbocatalogus dierhouderij kent de volgende deelsectoren: melkveehouderij en graasdieren, varkenshouderij, pluimvee- en paardenhouderij.

-> Naar de verschillende arbocatalogi