Startups gevraagd om innovatieve en duurzame bescherming van de aftaktussenas

Startups gevraagd om innovatieve en duurzame bescherming van de aftaktussenas

De afgelopen 10 jaar zijn er in Nederland tientallen mensen ernstig gewond geraakt na een ongeluk met een onbeschermde aftaktussenas. Stigas is daarom op zoek naar startups die agrarische werkgevers en werknemers kunnen helpen aan een innovatieve en duurzame manier van beschermen van de aftaktussenas. Zij kunnen tot 14 januari hun ideeën inzenden.

De aftaktussenas is een snel roterende as tussen de trekker en de er achter gehangen landbouwmachine. De trekker zet, via de draaiende aftaktussenas, de landbouwmachine in werking. Het is verplicht deze as van een beschermhoes te voorzien. Maar de beschermhoes is kwetsbaar, duur, moeilijk te monteren, en is vaak kapot of ontbreekt. Als iemand in de buurt van de onbeschermde draaiende aftakas komt kan deze gegrepen worden vanwege loszittende kleding of loshangend haar. Gevolg is een vreselijk ongeval dat altijd zeer ernstig afloopt. Dit speelt zich niet alleen af in Nederland maar over de hele wereld.

Stigas is daarom op zoek naar startups die agrarische werkgevers en werknemers kunnen helpen aan een innovatieve en duurzame manier van beschermen van de aftaktussenas.
Meer informatie voor startups