Stigas feliciteert JUB Holland met Tuinbouw Ondernemersprijs

Stigas feliciteert JUB Holland met Tuinbouw Ondernemersprijs

JUB Holland heeft de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen. De familie Uittenbogaard, eigenaar van het bloembollenconcern, nam de prijs op 11 januari in ontvangst tijdens de uitreiking in Lisse. JUB is actief in het veredelen, telen, broeien en verhandelen van bloembollen en vooral tulpen. De jury roemt het bedrijf onder meer voor de prestaties in duurzaam ondernemen. Stigas feliciteert JUB Holland van harte met deze prijs.

Jac Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) is actief in alle schakels in de bloembollenketen. Van het veredelen van tulpen via het samenwerkingsverband ’Remarkable’ tot het kweken, broeien en verhandelen van bloembollen voor de retail, landscape en broeierij. Het bedrijf exporteert kwalitatief hoogwaardige bloembollen en bloembollenproducten en vele innovatieve concepten naar meer dan 35 landen, meldt het juryrapport.

Duurzaam ondernemen

Het familiebedrijf heeft bij het honderdjarig jubileum het predicaat ‘Hofleverancier’ ontvangen. JUB Holland heeft duurzaam ondernemen bijzonder hoog in het vaandel staan, stelt de jury. Zo nam het bedrijf het initiatief tot ontwikkeling van Milieukeur voor bloembollen. JUB Holland is lid van NL Greenlabel, de organisatie die de buitenruimte in balans brengt met de natuurlijke leefomgeving. Ook is het bedrijf aangesloten bij Stichting Keurmerk Bloembollen Holland, hét consumentenkeurmerk voor kwaliteits- en bloeigarantie. Het label ’Natural Bulbs’ staat voor een verpakte serie biologische bloembollen. Volgens de jury levert het bedrijf daarmee een belangrijke bijdrage aan het positieve imago van de tuinbouwsector.