‘Veilig op 1’ zet in op verhogen veiligheidsbewustzijn

‘Veilig op 1’ zet in op verhogen veiligheidsbewustzijn

Stigas lanceert samen met partners uit de sector op de beurs Agro Techniek Holland (12-15 september) de campagne Veilig op 1. Doel van de campagne is het verhogen van het veiligheidsbewustzijn in de agrarische en groene sectoren: het besef dat je bij alles wat je doet, nadenkt over de veiligheid. Dat geldt voor ondernemers, werknemers, leveranciers en andere partijen die agrarische en groene bedrijven bezoeken.

Veel te veel ongelukken

“Het lukte nog steeds niet het aantal ongelukken in de agrarische en groene sector te laten dalen”, aldus Math Creemers, directeur Stigas. “Vorig jaar gebeurden er 7 dodelijke ongevallen. Dit jaar zijn er tot nu toe al 10. Deze verschrikkelijke gebeurtenissen halen de krant. Maar veel groter is het aantal ongelukken waarbij geen doden vallen, maar waarbij medewerkers wel gewond raken en tijdelijk of langdurig niet kunnen werken. Ongelukken kunnen in veel gevallen worden voorkomen. Dit start bij je eigen veiligheidsbewustzijn. Binnen een bedrijf is dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de ondernemer en zijn medewerkers. Je doet het samen! Daarom zetten we hier de komende jaren sterk op in, samen met partijen in de sector.”

Doe mee!

Centraal in de campagne staat een check, waarmee bedrijven in kaart brengen hoe het staat met hun veiligheidsbewustzijn en die hen op verschillende manieren stimuleert dit bewustzijn te verhogen. Tijdens de beurs kunnen ondernemers zich op het centrale veiligheidsplein voor deze check aanmelden en in gesprek gaan met de adviseurs van Stigas. Ook op de stand van Fedecom, initiatiefnemer van de beurs en tijdens bijeenkomsten van LTO en CUMELA Nederland wordt aandacht besteed aan de campagne. Gaat u niet naar de beurs? Dan kunt u zich hier aanmelden  voor de app en de vervolginformatie.

Zero Accidents in 2020

Met de campagne wordt de intentieverklaring Zero Accidents in 2020, die afgelopen juni werd ondertekend door LTO Nederland, CUMELA Nederland, Branchevereniging VHG, FNV en CNV Vakmensen, VBNE, Fedecom en Nijhof-Wassink vertaald naar de achterbannen van deze organisaties. Stigas coördineert de activiteiten.