Week van de werkstress: 14 tot en met 17 november

Week van de werkstress: 14 tot en met 17 november

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. In heel veel organisaties zijn er collega's die vanwege werkstress thuis zitten of hun werkdruk niet of nauwelijks aankunnen. Dat is alarmerend. Want als je eenmaal een burn-out hebt gehad, dan is er een vergroot risico op een tweede burn-out. Het is daarom belangrijk dat werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek gaan over werkstress. Wie stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

De Week van de Werkstress vindt plaats van 14 t/m 17 november. In het hele land organiseren bedrijven activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten.

Meer informatie voor agrarisch ondernemers

Voor agrarisch ondernemers is de toolkit ‘Vlammen zonder afbranden’ beschikbaar met daarin informatie over hoe u stress, overbelasting en burn-out kunt herkennen en vooral hoe u ze kunt voorkomen. Een leven zonder stress is saai, een leven met teveel stress ongezond. Welke kant het opgaat heeft u voor een groot deel zelf in de hand. Deze toolkit is in opdracht van CUMELA door Stigas samengesteld.