Werken langs de weg? Check de arbocatalogus voor een veilige klus

Werken langs de weg? Check de arbocatalogus voor een veilige klus

Als u werkt in de openbare ruimte, heeft u vast weleens een onveilige situatie meegemaakt.  Zo ziet Stigas in de praktijk regelmatig dat iemand te kort op zijn actiewagen met waarschuwingstekst werkt. Een actiewagen moet als buffer werken bij aanrijdingen. Daarom is het belangrijk om op een veilige afstand van de actiewagen te werken.

Dit is een van de vele tips die u kunt teruglezen in de arbocatalogus mechanisch loonwerk. Gelukkig gaat het vaak goed, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een goede voorbereiding kan een hoop ellende voorkomen. Een handig hulpmiddel bij de voorbereiding is dus deze arbocatalogus. De arbocatalogus bevat voor u en uw medewerkers een handige checklist. Met hierin bijvoorbeeld: ‘Verplaats je in de weggebruiker en bedenk of de boodschap duidelijk overkomt.’

Heeft u na het bekijken van de arbocatalogus twijfels of wilt u weten hoe u uw medewerkers het beste voorlicht? Sla uw risico-inventarisatie erop na of neem vrijblijvend contact op met uw Stigas preventie-adviseur. Hij helpt u graag verder.

Voor meer vragen over veilig en gezond werken, kunt u contact opnemen met de Stigas Servicedesk. Telefoon:  085 – 044 07 00 (optie 1) of mail naar info@stigas.nl.