Coronavirus

Informatie voor ondernemers en werknemers

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 de uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland en wereldwijd worden er ingrijpende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

In de regio Wuhan in China, is het virus voor het eerst aangetroffen. Inmiddels heeft het zich verspreid naar veel andere landen, zoals Japan, Thailand, Zuid Korea, Iran, de Verenigde Staten en nu ook in Europa.

Ook in Nederland lopen de besmettingen steeds verder op waardoor de overheid verregaande maatregelen heeft ingesteld. Kijk voor actuele informatie ook op rivm.nl.


Bron: RIVM, GGD, NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap), Rijksoverheid

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Coronavirus - Algemeen

Coronavirus - Werkgevers

Coronavirus - Werknemers

Geen vragen en antwoorden gevonden.

Voorbeeld noodplan coronavirus

Gebruik dit voorbeeld noodplan om maatregelen tegen het coronavirus op te schrijven en te communiceren naar je medewerkers.

Bescherm jezelf en anderen tegen het Coronavirus

Poster coronavirus

Download onze poster over het coronavirus. Deze poster is in meerdere talen beschikbaar. Handig om op te hangen in bijvoorbeeld de bedrijfskantine.

Vertaling tips in het Pools en Engels

De informatie op deze pagina is door Glastuinbouw Nederland vertaald in het Pools en Engels. Wij raden aan om deze tips te printen en met jouw werknemers te delen.
Ga naar de tips in het Pools en Engels.