Voorbeeld van de RIE

Je bent op zoek naar een voorbeeld van een RIE. Jaarlijks doen duizenden ondernemers via Stigas de RIE. Om je een beeld te geven van hoe de RIE eruit ziet, hebben we hieronder een voorbeeld uitgewerkt.

Hier kun je lezen wat de RIE is, hier hoe vaak je een RIE moet doen en hier of de RIE verplicht is.

Om een goed beeld te geven wat de RIE inhoudt is het handig om de stapjes in de RIE te doorlopen.

Wij hebben speciaal voor bedrijven in de groene en agrarische sector een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie ontwikkeld. Dit ziet er zo uit:

https://derievanstigas.nl/themes/custom/stigas/rie/screenshot/1.jpg

Stap 1: Inventarisatie

Tijdens de inventarisatie-fase wordt een vragenlijst doorlopen. Dit kun je zelf doen. Stigas heeft per sector een verschillende vragenlijst. Bij ieder type bedrijf zijn namelijk weer andere risico`s.

Stap 2: Evaluatie

Tijdens de evaluatiefase sorteert je zelf de risico`s, die naar voren zijn gekomen uit de inventarisatie, op prioriteit. Je houdt bij het sorteren rekening met hoe groot de kans op een risico is, hoe groot de gevolgen zijn en hoeveel medewerkers eraan blootgesteld zijn.

Stap 3: Plan van Aanpak

Na het maken van de prioritering rolt er automatisch een plan van aanpak uit het systeem. Nu is het zaak om met deze uitkomsten aan de slag te gaan. Welke kun je relatief makkelijk aanpakken en welke zijn lastiger? 

Wij zien de RIE als het startpunt in de reis naar duurzame werken.

https://derievanstigas.nl/themes/custom/stigas/rie/screenshot/3.jpg

Stap 4: Toetsing

Heeft jouw organisatie meer dan 25 medewerkers? Dan is een toetsing verplicht. Maar ook als je minder dan 25 medewerkers hebt en je wilt met een expert overleggen dan kan dat. Wij hebben adviseurs met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van veiligheid binnen jouw sector. Bij deze toetsing gaat de adviseur samen met jou door de uitkomsten van de RIE heen. Daarnaast geeft hij je de handvatten om echt aan de slag te gaan met de veiligheid. Het begin van een partnership met als doel veiligheid en vitaliteit is begonnen.

Een voorbeeld van de RIE kunt u hieronder aanvragen.

Ontvang nu de voorbeeldrapportage

Zo weet je precies wat je kunt verwachten

Onze RI&E is volledig gericht op de agrarische en groene markt. Heb je nog niet eerder een RI&E uitgevoerd, of wil je graag weten hoe onze RI&E eruit ziet? Vraag dan hiernaast de voorbeeldrapportage aan. Dan krijg je direct een mail met daarin de voorbeeldrapportage.

RIE Voorbeeld Rapportage