10 - 14 juni: Week van de RIE Speciale aandacht voor afronden risico-inventarisatie

Week van de RIE 2024
  • Van 10 tot en met 14 juni is de Week van de RIE. Veel ondernemers in agrarisch en groen zijn al begonnen met hun risico-inventarisatie en -evaluatie, maar hebben deze nog niet afgerond. Daarom promoot Stigas in deze week het afronden van de RIE. “Een afgeronde RIE met een compleet plan van aanpak levert bedrijven veel veiligheids- en gezondheidswinst op”, aldus Karlijn van Leeuwen, adviseur en coördinator Branche RIE’s bij Stigas. “In de praktijk zien we echter dat het afronden soms lastig is. Daarom besteden we daar in de Week van de RIE speciale aandacht aan met een telefonisch spreekuur, praktische tips in nieuwsbrieven, op sociale media en met een online voorlichting.”  

Telefonisch spreekuur

Ben jij werkzaam in de sector dierhouderij, groen, grond en infrastructuur, glastuinbouw, hoveniers en groenvoorziening of open teelten? Dan staat er een persoonlijke buddy voor jou klaar! Je kunt bij hem of haar terecht met al jouw vragen. Ook kan je buddy inloggen in jouw RIE en met je meekijken. Zo haal je samen de finish!   
Jouw buddy is telefonisch bereikbaar van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni.
Zo bereik je je buddy >>

Ben jij werkzaam in één van de overige sectoren? Neem contact op met onze Servicedesk. Zij brengen jou in contact met de preventieadviseur die jou verder helpt met jouw RIE.

Gratis online voorlichting

De online voorlichting ‘(Verder) aan de slag met je plan van aanpak in de RIE’ richt zich op iedereen die begonnen is met de RIE, maar echt verder komt. 
Na afloop van de voorlichting weten de deelnemers wat een plan van aanpak is en waarom dit belangrijk is, welke veiligheidsmaatregelen bij hun bedrijf passen, hoe ze deze inplannen en hoe ze collega’s hierbij betrekken. De voorlichting is gratis en duurt ongeveer een uur. Bij elke voorlichting is plaats voor 20 deelnemers. 

Maandag 10 juni: 8:00 - 9:00 uur, speciaal voor de glastuinbouw | Inschrijven
Donderdag 13 juni: 16:00 – 17:00 uur, voor iedereen in de agrarische en groene sector |Inschrijven

Win een diner voor twee bij een afgeronde RIE

Ondernemers die hun RIE volledig hebben afgerond en dit tijdens de week van de RIE doorgeven aan Stigas maken kans op een dinerbon ter waarde van € 150,-. Meer info: Winactie