Kick-off campagne ‘Pak stof aan!’ Check uw gezondheid op dierhouderijbeurs

Gezondheidscheck op beurs
Campagne: 'Pak stof aan!'

Pluimvee- en varkenshouders en hun medewerkers kunnen op de beurzen Dutch Poultry Expo in maart of de Dutch Pork Expo in april  gratis hun longcapaciteit door Stigas laten meten. Als deelnemer ontvangt u advies voor een gezonde werkplek. Daarnaast is het ook meteen een algemene gezondheidscheck, we meten: bloeddruk, suiker, cholesterol en BMI. U gaat naar huis met een praktisch gezondheidsboekje met advies.

Het gezondheidsrisico van werken in een stoffige omgeving wordt vaak onderschat, omdat u niet direct ziek wordt. Maar als u voortdurend veel stof inademt, kan dit na verloop van tijd ongemerkt leiden tot gezondheidsklachten en op de lange termijn zelfs tot een chronische longziekte.

We staan op de beurs in het kader van de campagne ‘Pak stof aan!’ die Stigas eind vorig jaar is gestart. Doel van de campagne is ondernemers en werknemers bewust te maken van de risico’s van blootstelling aan stof en hen te helpen in actie te komen. In de campagne, die financieel ondersteund wordt door het ministerie van SZW, staan bewustwording, advies en vroegtijdige signalering van klachten centraal.

Kaarten voor de beurzen

De beurs voor de pluimveehouderij, Dutch Poultry Expo, is op 19 en 20 maart in Hardenberg. Voor de varkenshouderij is de Dutch Pork Expo op 16 en 17 april in Venray. Stigas heeft voor u bezoekkaarten beschikbaar. Mailt u voor een gratis toegangsbewijs naar info@stigas.nl.

Lees meer over de campagne Pak stof aan!