Werkplekonderzoek voorkomt uitval

Werkplekonderzoek

Tijdelijk door subsidie gratis beschikbaar

In de agrarische en groene sector zijn klachten aan rug en ledematen verantwoordelijk voor meer dan 40 procent van het ziekteverzuim. De lichamelijke belasting tijdens het werk draagt hier voor een groot deel aan bij. Denk aan tillen, dragen en steeds dezelfde bewegingen maken. Wie gaat voor meer gezond en vitaal werk, is zich hiervan bewust en neemt maatregelen. 

Goed nieuws: dankzij een tijdelijke subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Colland Arbeidsmarkt kunnen bedrijven dit jaar kosteloos een werkplekonderzoek laten doen. Met dit onderzoek worden de oorzaken van klachten van rug en ledematen opgespoord en aanbevelingen gedaan om deze op te lossen. Dit voorkomt (herhaalde) uitval van medewerkers en hun collega’s die vergelijkbaar werk doen.

Een werkplekonderzoek is een goed idee in de volgende gevallen:

  • Er zijn specifieke taken waarvan je je afvraagt of deze niet te fysiek belastend zijn. 
  • Je medewerker heeft klachten aan bijvoorbeeld armen, nek, schouders of rug, en geeft aan dat het (deels) door het werk komt. 
  • Je vermoedt dat ziekteverzuim wordt veroorzaakt door het werk. 
  • Je verwacht dat enkele aanpassingen die de terugkeer van een zieke medewerker naar werk kan versnellen.
  • De bedrijfsarts of huisarts van je medewerker geeft aan dat het werk mogelijk de oorzaak is van bepaalde gezondheidsklachten.

Tijdens het onderzoek kijkt de Stigasadviseur of de werkplek of werkomgeving beter kan. En of de medewerker zijn werktechniek kan aanpassen aan zijn eventuele beperkingen.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met de Stigas Servicedesk: 
085 044 07 00 of mail: info@stigas.nl
Tip: Wil je tevens gebruik maken van de subsidie, wacht dan niet te lang, want hier geldt OP = OP!