Verzuim voorkomen? Regel het met Stigas.

Ontdek de verzuimbegeleiding Stigas specifiek voor de agrarische en groene sector.

Interesseformulier verzuimbegeleiding

Wegens grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk je aan te melden voor de verzuimbegeleiding van Stigas per 1 januari 2022. Wil je je belangstelling kenbaar maken om van een volgende overstapmogelijkheid (datum nog niet bekend) gebruik te kunnen maken, dan kun je dit hier doen. Wij zullen je dan tezijnertijd hierover informeren. Vul het interesseformulier hiernaast in en we houden je op de hoogte. In de tussentijd blijf je uiteraard verzekerd van arbodienstverlening van Zorg van de Zaak.

Zoek je bedrijf door hier je bedrijfsnaam in te vullen en op het vergrootglas te klikken. Je bedrijfsnaam wordt daarna automatisch ingevuld.

Speciale verzuimbegeleiding voor de sector

Stigas heeft iets nieuws: verzuimbegeleiding speciaal voor de agrarische en groene sector. Als verzekerde bij Sazas maak je nu gebruik van de verzuimbegeleiding van Zorg van de Zaak en Stigas samen. Deze samenwerking verandert per 1 januari 2022. Vanaf dat moment biedt Sazas de mogelijkheid aan om voor verzuimbegeleiding door Zorg van de Zaak óf door Stigas te kiezen.

Voor jou als verzekerde verandert er niets qua verzekeringsvoorwaarden. Bij de keuze voor Stigas kies je voor een arbodienstverlener die volledig gespecialiseerd is in de agrarische en groene sector. Onderneem je geen actie, dan loopt je arbodienstverlening automatisch vanaf 1 januari 2022 door via Zorg van de Zaak.

Sazas en Stigas
Sazas en Stigas

Wat zit er in het pakket?

De voorwaarden van je verzuimverzekering bij Sazas blijven ongewijzigd. Wel zijn er enkele veranderingen waar je voor kiest als je je aanmeldt voor de verzuimbegeleiding van Stigas. Je ontvangt namelijk het pakket Grip op Verzuim Compleet, waarmee we je extra ondersteunen met de volgende diensten: 

  • Binnen 48 uur na ziekmelding neemt de Stigas Verzuimdesk contact met je op – en als daar aanleiding voor is – met de ziekgemelde werknemer over de te ondernemen actie. Dit in plaats van de huidige digitale intake binnen 72 uur.
  • De bedrijfsarts en re-integratieadviseur werken samen met jouw in de sector gespecialiseerde preventieadviseur van Stigas.

Uiteraard voldoe je met de keuze voor verzuimbegeleiding door Stigas volledig aan de wettelijke eisen als het gaat om aansluiting bij een gecertificeerde arbodienst en het basiscontract arbodienstverlening.

Wat verandert er voor jou?

Als verzekerde bij Sazas maak je op dit moment gebruik van de verzuimbegeleiding door Zorg van de Zaak en Stigas samen. In deze samenwerking is Stigas verantwoordelijk voor de eerste intake na ziekmelding, de planning van de spreekuren en de aansturing van de bedrijfsartsen en overige professionals van Zorg van de Zaak. Deze samenwerking wijzigt per 1 januari 2022. Vanaf dat moment leveren beide partijen elk volledig zelfstandig verzuimbegeleiding aan Sazas-relaties. 

Sazas en Stigas
Sazas en Stigas

Benieuwd wat onze verzuimbegeleiding voor jou kan betekenen?

Om jouw medewerkers zo gezond mogelijk te houden, bieden we verzuimbegeleiding aan specifiek voor de agrarische en groene sector. Benieuwd wat onze verzuimbegeleiding voor jou kan betekenen? Meld je aan voor een vrijblijvende introductie. 

Eigen arbodienstverlening voor de sector 

De agrarische en groene sector is één van de belangrijkste economische sectoren in ons land. Wereldwijd staat de Nederlandse land- en tuinbouw aan de top als het gaat om productiviteit, kwaliteit en innovatiekracht. Ook op het gebied van het voorkomen en aanpakken van verzuim timmert de sector flink aan de weg en is vaak een voorbeeld voor veel andere sectoren. Desondanks stijgt het verzuim in de sector, mede als gevolg van de vergrijzing.

Vanuit de visie dat dé oplossing van het stijgende verzuim vraagt om een integrale en sectorspecifieke aanpak, waarin naast adequate begeleiding van zieke medewerkers ook aandacht is voor het voorkomen van verzuim (preventie), heeft Stigas een eigen arbodienstverlening ontwikkeld.

Sazas en Stigas

Onze medewerkers staan voor je klaar

Ieder bedrijf is uniek. Om verzuim goed te begeleiden én te voorkomen in jouw organisatie, kijken we specifiek naar jouw bedrijf om in te schatten welke aanpak het beste werkt. Daarom krijg je altijd een vaste adviseur die jouw bedrijf kent en waarmee je nauw samenwerkt.

Renate Hoogendoorn

Renate Hoogendoorn

Re-integratieadviseur
085 - 044 07 00 (optie 2) verzuimdesk@stigas.nl

“Aan Stigas heb ik een partner waarmee ik kan lezen en schrijven”

We hebben geleerd in het denken in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Zo vinden we altijd passend alternatief werk voor een medewerker die zijn huidige werk voorlopig niet kan doen.

- Myra Waegemakers Van der Tol Groep / Hoofd Personeelszaken

“Aan Stigas heb ik een partner waarmee ik kan lezen en schrijven”
Verzuim voorkomen

“Het liefst gaan we in gesprek over hoe we verzuim kunnen voorkomen.”

"Door onze sectorkennis spreken we de taal van de sector - praktisch en down- to-earth - en weten we welke oplossingen we kunnen bieden voor werkgever en werknemer.”

- Tim Vermeer arbeidsdeskundig adviseur

Direct hulp nodig bij verzuimbegeleiding?

Wij staan voor je klaar.

Stigas, voor een gezonde sector.

Gezonde medewerkers zorgen voor gezonde bedrijven. En gezonde bedrijven maken een gezonde sector. Met een gemotiveerd en gespecialiseerd team, met brede kennis van de agrarische en groene sector, zet Stigas zich dagelijks in voor een gezonde sector. We zijn de specialist op het gebied van veiligheid, vitaliteit en het voorkomen van verzuim in de branche.

Over Stigas