Week van de werkstress
Ons motto: van werkstress naar werkplezier! Help jezelf, je medewerkers en je collega's met onze tips en oefeningen
Meer werkplezier? Pak stress aan!
Van 14 tot en met 18 november 2022 is het voor de negende keer de week van de werkstress. In deze week wordt er extra veel aandacht besteed aan het bestrijden van werkstress. Stress verpest je werkplezier. Herken de signalen, help jezelf, je medewerkers en je collega’s. Plezier in het werk heeft veel voordelen: een betere gezondheid, minder verzuim en betere prestaties. Je kunt er vandaag al mee beginnen. En je hoeft zeker niet alles in je eentje op te lossen. Lees verder en maak er een mooie week van!
Werkplezier vergroten?
Ga tijdens de week van de werkstress aan de slag met onze oefeningen om het werkplezier te vergroten
Herken de signalen, bij jezelf en bij een ander!
Stress hoort bij het leven. Het wordt pas een probleem als je te weinig herstelt. Sporters weten het als geen ander: als ze te weinig tijd nemen om te herstellen, kunnen ze geen prestaties leveren! Wie onvoldoende rust neemt, krijgt de volgende signalen

Omgaan met onzekerheid
Waarom het slim is je vooral te richten op waar je wel invloed op hebt
Door corona zijn veel dingen minder zeker. Kleine zaken, zoals de vraag of je met je familie de feestdagen kan vieren. En grotere zaken. Misschien staat je baan, je gezondheid of je je bedrijf wel op het spel. En ook als het goed met je gaat, kan je je zorgen maken. Bijvoorbeeld over een recessie die er misschien aankomt. Wat zal dat voor jou betekenen?
Onzeker blijft de situatie sowieso, voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat je ermee om kan gaan. Iris Voorbergen, coach bij Stigas, legt uit waarom dit zo belangrijk is en wat je bij onzekerheid kan doen. Met aan het eind een aantal verrassende adviezen.
Tip: bespreek dit eens met je medewerkers tijdens een werkoverleg. Of tijdens een één op één-gesprek.

Collega’s: hoe kun je elkaar ondersteunen?
Merk je dat het werkplezier van je collega vergald wordt door stress? En denk je dat hij het (nog) niet met zijn leidinggevende wil bespreken? Dan kun je als collega een belangrijke rol vervullen. Grote kans overigens dat hij zijn stress eerst ontkent. Misschien vindt hij het lastig om toe te geven dat hij het alleen niet redt. Hierbij een aantal tips om je collega te ondersteunen.
Wat kun je als werkgever doen?
Een bedrijf waar het werkplezier vanaf spat. Wie wil dat niet? Wat helpt om zover te komen? Vijf succesvolle ondernemers aan het woord. Over aandacht, luisteren, dromen, zorgen voor het lichaam en scholing.

Workshop 'Vlammen zonder afbranden'
Hoe voorkom je dat stress aanhoudt en blijvende schade aanricht, geestelijk en lichamelijk? Dat leer je in de incompany workshop ‘Vlammen zonder afbranden’.

Op weg naar werkplezier:
feiten, cijfers* & tips
Wist je dat:
- betrokken medewerkers 21 procent productiever zijn dan hun niet-betrokken collega’s?
- tevreden medewerkers gezonder zijn, minder chronische gezondheidsproblemen hebben en minder verzuimen?
- tevreden medewerkers de beste ambassadeurs voor hun bedrijf zijn?
- 12 procent van de medewerkers in agrarisch en groen regelmatig te maken heeft met pesten of discriminatie op het werk?
- 17 procent geen goede balans tussen werk en privé ervaart?
*feiten en cijfers 2022
Direct hulp nodig bij werkstress?
Onze adviseurs staan voor je klaar