Week van de Werkstress

Ons motto: van werkstress naar werkplezier!

Meer werkplezier? Pak stress aan!

Van 13 tot en met 17 november 2023 is het voor de tiende keer de Week van de Werkstress. In deze week wordt er extra veel aandacht besteed aan het voorkomen van werkstress. Stress verpest je werkplezier. Herken de signalen, help jezelf, je medewerkers en je collega’s. Plezier in het werk heeft veel voordelen: een betere gezondheid, minder verzuim en betere prestaties. Je kunt er vandaag al mee beginnen. En je hoeft zeker niet alles in je eentje op te lossen. Lees verder en maak er een mooie week van!

Werkplezier vergroten?

Ga tijdens de Week van de Werkstress aan de slag met onze oefeningen om het werkplezier te vergroten

Herken de signalen, bij jezelf en bij een ander!

Stress hoort bij het leven. Het wordt pas een probleem als je te weinig herstelt. Sporters weten het als geen ander: als ze te weinig tijd nemen om te herstellen, kunnen ze geen prestaties leveren! Wie onvoldoende rust neemt, krijgt de volgende signalen

Herken de signalen van stress
vitaliteitsscan medewerker

Hoe fit en vitaal ben jij? Ontdek het met de vitaliteitsscan

Ben je benieuwd naar jouw vitaliteit en gezondheid in relatie tot je werk? De vitaliteitsscan geeft je meer inzicht in jouw situatie en biedt praktische tips om jouw gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Het invullen van de vragen kost ongeveer 15 minuten. Zodra je klaar bent, zie je meteen de uitslag op je scherm. Je kunt de uitslag ook opslaan en/of printen.

Week van de werkstress - collega's

Collega’s: hoe kun je elkaar ondersteunen?

Merk je dat het werkplezier van je collega vergald wordt door stress? En denk je dat hij het (nog) niet met zijn leidinggevende wil bespreken? Dan kun je als collega een belangrijke rol vervullen. Grote kans overigens dat hij zijn stress eerst ontkent. Misschien vindt hij het lastig om toe te geven dat hij het alleen niet redt. Hierbij een aantal tips om je collega te ondersteunen.

Wat kun je als werkgever doen?

Een bedrijf waar het werkplezier vanaf spat. Wie wil dat niet? Wat helpt om zover te komen? Vijf succesvolle ondernemers aan het woord. Over aandacht, luisteren, dromen, zorgen voor het lichaam en scholing.

Week van de werkstress - ondernemers

Workshop 'Vlammen zonder afbranden'

Hoe voorkom je dat stress aanhoudt en blijvende schade aanricht, geestelijk en lichamelijk? Dat leer je in de incompany workshop ‘Vlammen zonder afbranden’.

Week van de werkstress - infographic

Op weg naar werkplezier:

feiten, cijfers* & tips

Wist je dat:

  • betrokken medewerkers 21 procent productiever zijn dan hun niet-betrokken collega’s?
  • tevreden medewerkers gezonder zijn, minder chronische gezondheidsproblemen hebben en minder verzuimen?
  • tevreden medewerkers de beste ambassadeurs voor hun bedrijf zijn?
  • 12 procent van de medewerkers in agrarisch en groen regelmatig te maken heeft met pesten of discriminatie op het werk?
  • 17 procent geen goede balans tussen werk en privé ervaart?

*feiten en cijfers 2022

Direct hulp nodig bij werkstress?

Onze adviseurs staan voor je klaar