Coronavirus

Deze pagina is bijgewerkt op basis van de laatste informatie van de overheid
(1 december 2022).

Sinds het voorjaar van 2022 zijn de eerder geldende coronamaatregelen vervallen. Maar het coronavirus is niet weg. Om de kans zo klein mogelijk te maken dat het virus zich verder verspreidt, blijven enkele belangrijke adviezen gelden.

Voor iedereen wordt geadviseerd om zich aan de adviezen te houden die de verspreiding van het coronavirus beperken. 

corona-basisadviezen

Op de pagina vind je verder informatie over welke maatregelen genomen kunnen worden om besmetting met het coronavirus te voorkomen. De informatie geeft werkgevers en werknemers duidelijke richtlijnen en kunnen als basis dienen voor maatwerkoplossingen per agrarische deelsector. Bij “Veelgestelde vragen over het coronavirus” wordt aandacht besteed aan arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken. De informatie op deze pagina is In samenwerking met LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen ontwikkeld.

Nadere informatie

  • Quarantainecheck: wie het coronavirus oploopt, moet thuis uitzieken. Maar hoelang moet je dan precies thuis blijven en wat betekent dit voor mijn huisgenoten? Op website van de overheid staat een quarantainecheck waar alles wordt uitgelegd.
  • Het coronaprotocol voor de agrarische sectoren geeft werkgevers en werknemers duidelijke richtlijnen hoe om te gaan met het coronavirus. Daarnaast kan het als basis dienen voor maatwerkoplossingen per deelsector. 
  • Het bedrijfscontinuïteitsplan ondersteunt je als er een besmetting op je bedrijf is, hoe je je bedrijf draaiende houdt bij een eventuele uitbraak en hoe je je medewerkers kan beschermen tegen een besmetting. 
  • De coronachecklist voor de RIE - met bijbehorende handleiding - geeft advies over maatregelen om medewerkers te beschermen tegen besmetting van het coronavirus.
  • De richtlijnen van het RIVM bieden advies in het geval van contact met een besmet persoon

Hulp bij vragen?

Ben je op zoek naar directe hulp en advies bij vraagstukken over inzetbaarheid en het coronavirus? Neem dan contact op met onze servicedesk, tel: 085 - 044 07 00, optie 1. 

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Coronavirus - Algemeen

Voor werkgevers

Voor werknemers

Coronavirus - Vaccinatie

Coronavirus - Veilig werken

Voor werkgevers

Voor werknemers

Coronavirus - Ziek en hersteld

Voor werkgevers

Voor werknemers

Coronavirus - Arbeidsvoorwaardelijk/ (Calamiteiten) verlof

Voor werkgevers

Voor werknemers

Geen vragen en antwoorden gevonden.

Benieuwd hoe anderen veilig werken?

Bekijk tips en goede praktijkvoorbeelden uit de sector om veilig te  werken tijdens de coronacrisis