Eveline van Peer - Broeks (aannemersbedrijf Van Wijlen, Sprang- Capelle) wint Preventie Pioniersprijs

Eveline van Peer - Broeks (aannemersbedrijf Van Wijlen, Sprang- Capelle) wint Preventie Pioniersprijs

Vandaag ontving Eveline van Peer - Broeks, preventiemedewerker bij aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle, de Preventie Pioniersprijs 2018. Stigas zet daarmee een enthousiaste en goed functionerende preventiemedewerker in het zonnetje. De prijs is in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor de belangrijke rol van preventiemedewerkers in de agrarische en groene sectoren.

Eveline kreeg de prijs omdat zij er in korte tijd in is geslaagd op een buitengewoon goede manier vorm en inhoud te geven aan haar functie: het realiseren van een gezonde en veilige werkplek voor alle medewerkers van Van Wijlen. Ze denkt actief mee, bijvoorbeeld bij het opstellen van de risico-inventarisatie en -evaluatie. Daarbij is ze is praktisch én het lukt haar haar collega’s enthousiast te maken.

Elk bedrijf een preventiemedewerker

Sinds 1 juli vorig jaar is voor bedrijven de wettelijke verplichting om een preventiemedewerker te hebben aangescherpt. Van een preventiemedewerker wordt verwacht dat hij zijn kennis en vaardigheden aantoonbaar up to date brengt en houdt.

E-learning

Om preventiemedewerkers te ondersteunen heeft Stigas een e-learning ontwikkeld waarin alle basiskennis voor de preventiemedewerker in korte filmpjes wordt gedeeld. Aan de e-learning is een facebookgroep gekoppeld, waarin zij kennis en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen en vragen kunnen stellen, aan elkaar en aan de preventie-adviseurs van Stigas.