Nieuw in de arbocatalogus glastuinbouw: Stapelen van Deense karren 

Deense karren

Het onderwerp ‘Stapelen van Deense karren’ is onlangs goedgekeurd door de Inspectie SZW en opgenomen in de arbocatalogus. Kwekers die Deense karren stapelen kunnen nu in de arbocatalogus kijken hoe zij dit op een veilige manier doen. 

De sectorale Taksforce Deense karren is opgericht op initiatief van Glastuinbouw Nederland en heeft in nauw overleg met de Inspectie SZW oplossingen ontwikkeld voor het stapelen van Deense karren. Deze oplossingen zijn terug te vinden in de arbocatalogus. De Tasforce bestaat uit kwekers, containerleveranciers, boomkwekerijsector, Glastuinbouw Nederland, Stigas en LTO Bomen en Vaste Planten. 

Over de arbocatalogus glastuinbouw

De arbocatalogus is een praktisch hulpmiddel bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. Het document is geschreven voor iedereen die werkt in de agrarische en groene sector. De glastuinbouw heeft ook haar eigen versie. Voor de meest voorkomende knelpunten en aandachtsgebieden in de glastuinbouw zijn oplossingen en aanbevelingen op een rij gezet. In de arbocatalogus glastuinbouw staan 16 onderwerpen. Het document wordt steeds geactualiseerd en uitgebreid.
De arbocatalogus is opgesteld in opdracht van en in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, LTO, FNV, CNV en Plantum door Stigas.