Coronavaccinatie: ook voor internationale werknemers!

Vaccineren internationale werknemers

Het gaat nu erg snel met de vaccinatiecampagne. Steeds meer mensen krijgen een prik die ons naar het einde van de coronacrisis zal helpen. Dat is belangrijk voor onze vrijheid en economie. Weet je trouwens dat ook internationale werknemers zich in Nederland kunnen laten vaccineren? Als zij op basis van leeftijd of medische achtergrond aan de beurt zijn, kunnen zij gemakkelijk een afspraak maken via 0800-7070. 

Niet iedereen zal een oproep per brief of e-mail krijgen. Daarom is het belangrijk dat je als werkgever je internationale werknemers wijst op de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. 

Wat kun je doen?

Bespreek het in de kantine! Print deze folder in het Pools, Bulgaars of Roemeens. Andere talen vind je hier. Niet iedereen krijgt een brief met instructies. Schrijf daarom op deze folders het afsprakennummer: 0800-7070 en zet erbij dat men het BSN-nummer bij de hand met houden. 

Stuur je mensen een mail! Of gooi het in een groeps-app! 

Breng in een kort bericht de mogelijkheid tot testen onder de aandacht via mail of WhatsApp. Stuur een link naar de Poolse, Bulgaarse of Roemeense folder door. Stuur bijvoorbeeld elke dag een berichtje over welke leeftijdscategorie aan de beurt is: “Vandaag mogen mensen die geboren zijn 1985 een afspraak maken. Bel 0800-7070. Houd je BSN-nummer bij de hand”. 

Samen krijgen we corona onder controle. Door je internationale werknemers op het vaccineren te wijzen, lever je een belangrijke bijdrage!

Voor algemene vragen over vaccineren (bijvoorbeeld of je als werkgever mag vragen of iemand gevaccineerd is): kijk op onze pagina met de meestgestelde vragen over het coronavirus