Met de risico-inventarisatie een veilig en gezond bedrijf in coronatijd!

RIE

Ken je alle risico’s binnen jouw bedrijf? Ook voor jouw medewerkers en bezoekers? Zeker in deze coronatijd kan een risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) helpen om jouw bedrijf zo veilig en gezond mogelijk te maken. Met de RIE breng je de gezondheids- en veiligheidsrisico’s op jouw bedrijf in kaart. Veel risico’s kun je met kleine aanpassingen en weinig kosten wegnemen. 

Coronachecklist

Corona is een nieuw risico voor bedrijven. Daarom heeft Stigas aan de RIE een speciale ‘coronachecklist’ toegevoegd. Met deze checklist kunnen bedrijven nagaan of de maatregelen die zij nemen tegen de verspreiding van het coronavirus voldoende zijn of dat er nog aanvullende maatregelen wenselijk zijn. Bedrijven die al gebruik maken van de digitale RIE van Stigas kunnen maatregelen, die uit de coronachecklist naar voren komen, direct toevoegen aan hun RIE. Daarmee is de RIE weer compleet.

Aangetoond ‘coronaproof’

Na het invullen van de coronachecklist en het toevoegen van deze aan de RIE, ben je als bedrijf up-to-date. Mogelijk moet je nog wel coronamaatregelen treffen en daarover jouw medewerkers voorlichten. Zo maak je met elkaar de stap naar een zo ‘coronaproof’ mogelijk bedrijf. 

Met het invullen van de checklist laat je ook aan de Inspectie SZW zien dat jullie er alles aan doen om het coronavirus niet te verspreiden. De Inspectie SZW verwacht namelijk van bedrijven dat ze in hun RIE aandacht besteden aan besmettingsgevaar voor het coronavirus en controleert daar tijdens inspecties op. De Inspectie SZW geeft aan dat de checklist een goed hulpmiddel is om de RIE compleet te maken. 

Hoe doe ik de RIE in coronatijd?

Heel simpel, als je de RIE wil uitvoeren of actualiseren meld je dan gewoon bij Stigas, per mail info@stigas.nl of telefonisch 085 – 0440700 (optie 1). Voor zover je deze nog niet hebt, ontvang je een inlogcode voor toegang tot de digitale RIE. Je kunt dan zelf al met de RIE aan de slag gaan. De Stigas preventie adviseur bespreekt of een bedrijfsbezoek mogelijk is volgens de coronarichtlijnen van de RIVM en Rijksoverheid. De vragenlijst kan vooraf ook op afstand, met beeldbellen of scherm delen, doorgenomen worden. Daarna is alleen nog een kort bezoek op het bedrijf en eventueel op locatie noodzakelijk.

Meer weten over de coronachecklist?

Neem contact op met jouw preventieadviseur of onze Servicedesk.


Lees ook: https://www.stigas.nl/nieuws/checklist-corona-beschikbaar-voor-de-risico-inventarisatie-en-evaluatie/